Bisdom Haarlem-Amsterdam











link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bisschop Punt ontvangt eerste cd ‘Haarlemmer Orgelboek’

Tijdens concert van 16 juni in de Sint-Josephkerk te Haarlem

gepubliceerd: dinsdag, 5 juni 2012

Zaterdag 16 juni 2012 zal mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, het eerste exemplaar van de cd ‘Haarlemmer Orgelboek’ in ontvangst nemen. Dit  vindt plaats tijdens een concert in de Sint-Josephkerk, Jansstraat 43 te Haarlem, waarbij onder andere enkele werken van de cd ten gehore zullen worden gebracht door de organisten Gemma Coebergh en Mark Heerink.

Haarlemmer OrgelboekIn 2010 verscheen het Haarlemmer Orgelboek. Dit boek is bedoeld om een impuls te geven aan het orgelspel in de liturgie. Aan tien Nederlandse componisten, waaronder Bernard Bartelink, Daan Manneke en  Jan Raas is gevraagd om een orgelwerk te schrijven dat past binnen het kader van de katholieke liturgie. Ook werden vijf bestaande composities opgenomen, van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, de bekende  organisten die  tussen 1913 en 1998 het Adema-orgel in de Sint-Josephkerk in Haarlem hebben bespeeld en die beiden van groot belang zijn geweest voor  de Nederlandse orgelcultuur. De meeste stukken kunnen ook buiten de liturgie op concerten gespeeld worden.

Alle werken uit het Haarlemmer Orgelboek zijn nu op cd vastgelegd door de organisten Gemma Coebergh en Mark Heerink. Zij bespeelden  het onlangs gerestaureerde Adema-orgel van de Sint-Josephkerk in Haarlem, een instrument dat exemplarisch is voor de rooms-katholieke orgeltraditie.

Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kan de cd worden aangeschaft tegen de gereduceerde prijs van € 10. Daarna zal de verkoopprijs  € 15 bedragen.

De cd is per e-mail te bestellen bij NSGV Haarlem-Amsterdam:  nsgv@bisdomhaarlem-amsterdam.nl







Bisdom Haarlem - Amsterdam • Nieuwe Gracht 80 • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 51 12 600 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose