Bisdom Haarlem-Amsterdam











Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

‘Herwinnen van hoop en solidariteit’

Boodschap voorzitters Europese bisschoppenconferenties

gepubliceerd: donderdag, 19 november 2020
Digitaal overleg tussen de voorzitters via COMECE
Digitaal overleg tussen de voorzitters via COMECE

De Katho­lie­ke Kerk in de Europese Unie, ver­te­gen­woor­digd door de voor­zit­ters van de bis­schop­pen­con­fe­ren­ties van alle lidstaten, stuurt op 18 no­vem­ber 2020 een bood­schap van hoop en een oproep tot soli­da­ri­teit aan de Europese in­stel­lingen en de lidstaten.

Dit in relatie tot de hui­dige crisis veroor­zaakt door de Covid-19 pandemie. Mgr. J. van den Hende, voor­zit­ter van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, is een van de onderteke­naars van de bood­schap.

In het licht van de onlangs ge­pu­bli­ceerde brief van paus Fran­cis­cus Fratelli tutti, richt de bood­schap “Herwinnen van hoop en soli­da­ri­teit” van de voor­zit­ters van de bis­schop­pen­con­fe­ren­ties van de Europese Unie zich vooral op de strijd tegen Covid-19 en de gemeen­schap­pe­lijke in­span­ningen die alle Europeanen moeten leveren om te zorgen voor een eer­lijk, recht­vaar­dig en mens­waar­dig herstel.

Vrede en wel­vaart

Met deze bood­schap beves­tigt de Katho­lie­ke Kerk haar inzet voor de opbouw van Europa. De bis­schop­pen zeggen dat het Europese project “het continent vrede en wel­vaart heeft gebracht” met de fun­da­men­tele waar­den van “soli­da­ri­teit, vrij­heid, onschend­baar­heid van de men­se­lijke waar­dig­heid, de­mo­cra­tie, rechts­staat, gelijk­heid en ver­de­di­ging en be­vor­de­ring van de mensen­rechten”.

De ver­kla­ring is opge­steld op ini­tia­tief van de Com­mis­sie van de Bis­schop­pen­con­fe­ren­ties van de Europese Unie (COMECE), die op 30 sep­tem­ber 2020 voor het eerst alle voor­zit­ters van de bis­schop­pen van de EU bijeen heeft gebracht in een digitale bij­een­komst.


Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 10 april 2024Abortus kan nooit een grondrecht zijn
woensdag, 10 april 2024Ga stemmen bij verkiezing Europees Parlement
dinsdag, 18 oktober 2022COMECE roept op tot vrede in Oekraïne
zaterdag, 9 juli 2022COMECE betreurt resolutie Europees Parlement
donderdag, 16 mei 2019Ga stemmen!



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose