Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Geslaagd tienerkamp Heiloo

gepubliceerd: woensdag, 9 augustus 2017
Groepsfoto
Groepsfoto

Maar liefst veer­tig tieners beleef­den van 3 t/m 7 au­gus­tus het ‘Break out’ tiener­kamp in het Dio­ce­saan centrum te Heiloo met sport & spel, geloofs­be­le­ving en nog veel meer.

Het kamp werd geleid door de jon­ge­ren­wer­ker van het bisdom, Matthijs Jansen, de blauwe zusters (zusters van het Mens­ge­wor­den Woord en de Maagd van Matará) met moe­der Iuxta en enkele jonge pries­ters (p. Mario, Teun Warnaar en Johannes van Voorst).

De laatste ochtend was de beurt aan Mgr. Hendriks om een catechese te geven over het thema: hoe nu ver­der na het kamp? Het kwam erop neer dat de hulp­bis­schop twaalf tips gaf voor het beleven van het geloof, steeds gelinkt aan het leven van één van de apos­te­len, bijv. Thomas, de apostel die alles moest onder­zoeken, geeft ons de tip om ons in het geloof te ver­die­pen en meer van het geloof te weten te komen. Andere tips zijn bij­voor­beeld: een concreet goed voor­ne­men maken (niet te moei­lijk), per­soon­lijk bid­den om een relatie op te bouwen met God, je door goede vrien­den en familie laten in­spi­re­ren, je bij een tiener- / jon­ge­ren­groep aan­slui­ten, niet leven alsof nare dingen er niet mogen zijn (kruis aan­ne­men), de bood­schap door­ge­ven en anderen uit­no­di­gen, je hart voor God open hou­den, eer­lijk en oprecht zijn, biechten en naar de Mis gaan en ook iets voor anderen doen.

Na de catechese en een pauze werd de Heilige Mis gevierd. Het thema van het kamp was: ‘Let’s move’ en dat sloot goed aan bij de eerste lezing over de Joden op weg door de woes­tijn; alleen die klaag­den en mopper­den altijd zo. In de preek ging Mgr. Hendriks nog even in op het ver­sprei­den van een goede sfeer en hoe anders dat wordt als je maar loopt te klagen. Gelukkig was er op dit kamp een prima sfeer! Bij de broodvermenig­vul­diging nam Jezus vijf bro­den en twee vissen van de leer­lin­gen aan, daar­mee maakte Hij dui­de­lijk dat wat wij­zelf in te brengen hebben ook be­lang­rijk is, al zijn wij maar armzalige mensen en kunnen we het niet allleen, Onze vijf bro­den en twee vissen zijn onze talenten, alle gaven ie God ons heeft gegeven, met die gaven mogen wij met Jezus mee­werken.

Na de Mis, waarbij ook de ouders en andere fami­lie­le­den aanwe­zig kon­den zijn, was er nog een prijsuit­rei­king voor de beste teams tij­dens het kamp en een lunch in de open lucht, want ook wat het weer betreft waren het mooie dagen!


Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023Onvergetelijk
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zondag
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zaterdag
vrijdag, 4 augustus 2023WJD fotoserie vrijdag
vrijdag, 4 augustus 2023Pelgrim in Lissabon



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose